Du er her. #1 - Foreningswebsite > Ulv i lokalområdet

Ulv i lokalområdet:

Smidstrup Jagtforening ønsker at bidrage til at måle på den danske ulvebestand, således der på et fornuftigt grundlag kan træffes beslutninger omkring den fremtidige forvaltning af ulven i Danmark.
Smidstrup Jagtforening har derfor valgt at lave nedenstående guide til jer der skulle finde tegn på ulv i området, således vi alle kan bidrage hertil.

Har du mistanke om et ulveangreb i dit område, så følg nedenstående fremgangsmåde.
Det kan også være at du har fanget ulven på kamera, dette vil vi også meget gerne høre mere om.

Hvad gør man hvis man har mistanke om, at et dyr er taget af ulv?

• Se efter tegn på overfald eller bidemærker. Ulven er især aggressiv i halsregionen.
    Ulven kan desuden også godt finde på at bide dyret i bagpartiet og efterfølgende halsen.
  • Se også efter om ribbenene er bidt over ligesom var det en grensaks der havde klippet det.
  • Hvis muligt skær gerne den del af dyret hvor overfaldet er tydeligt. Dvs. er der eksempelvis tale om halsregionen, så skær gerne halsen samt hovedet af dyret og kontakt jagtforeningen.

OBS: For at kunne be- eller afkræfte om der er tale om ulv er det vigtigt at kadaveret er friskt nedlagt. Såfremt det ikke er friskt, er det ikke muligt tage brugbare DNA prøver.

Hvad sker der med dit dyr, når det er indsendt?
Prøverne send til undersøgelse for DNA bliver indsendt til CEU i Århus (zoologisk museum) hvor den fysiske DNA prøve vil blive behandlet.
Når svaret igen er jagtforeningen i hænde giver vi naturligvis en tilbagemelding.

Såfremt du finder et dyr du ønsker undersøgt, så kontakt gerne jagtforeningen på nedenstående detaljer:

Tlf: Formand
ssjf.formand@gmail.com
 - Mailen skal gerne indeholde:
Findested
Billede
Tlf nummer

Jagtforeningen forestår kontakt til dyrlæge og eventuelle udgifter hertil.
Behandlingstiden kan variere, da CEU analyserer DNA prøver når der er samlet tilstrækkeligt af disse.

Hvornår er ulven sidst konstateret i vores område?
Til info er ulven er sidst konstateret i området for 3 år siden i udkanten af Børkop – hvor den er bekræftet af en DNA prøve.
Det er naturligvis muligt, at ulven er set siden da, men ikke konstateret af DNA prøver.

Under nyheder samt på vores Facebookside, vil vi løbende informere omkring vores arbejde med ulven i lokalområdet, så snart der er nyt.

Ønsker du at læse mere om ulven på landsplan, så kig nærmere på hjemmesiden www.ulvetracking.dk